«ЩОДЕННИК ЕМОЦІЙ» ВІД МАРТИ МОЛЬФАР ДЛЯ ВСІХ УКРАЇНЦІВ

 

Незабаром святкуємо 30 річницю Незалежності України. А минулого року побачив світ фотоальбом під назвою «Дивись. Згадуй. Відчувай», який упорядкувала Марта Мольфар – українська дикторка, радіоведуча та авторка програм, членкиня Спілки журналістів (Київ) та Спілки дикторів (Київ), медіа-тренерка, сценаристка.

 

У цьому виданні, а точніше у фото розміщених в ньому, як раз і вміщено весь життєпис незалежності нашої держави.

Ці світлини ще цінні й тим, що здебільшого їх авторці надсилали самі ж українці. І тому на цих фото правдиве життя нації, без розбавлених кольорів. Життя, яким українці жили з 1997 по 2000 роки.

 

Сама Марта Мольфар розповідає про створення альбому наступне:

«Ми збирали цю книгу-альбом під час жорсткого карантину через COVID-19. Сидячи навесні 2020 в ізоляції по домівках, ми спілкувалися один із одним переважно за допомогою мобільного зв’язку та інтернету. І багато хто з нас замислювався, яким буде світ після пандемії. Чи зміниться він, І як? Вгадати майбутнє важко. Але можна зберегти минуле. Тож ми вирішили зібрати книгу спогадів про те, яким був світ до 2020 року. Точніше, яким його запам’ятали ми – не професійні історики і не політики… Отже, це не підручник історії. Це «щоденник емоцій» у деталях побуту та в подіях – від малих до великих».

 

Варто зазначити, що «щоденник» вийшов масивним. Фотоспогади, а це 162 фотграфії з приватних колекцій та національних архівів, тут розмістилися на 240 сторінках.  Видана книга у форматі А4.

Гортаючи видання, згадуєш як виглядав перший Fashion Week, або як Руслана перемогла «Євробачення», і якими на смак здавалися перші суші…

Спогади, емоції, усмішки, сльози. Все тут є. І цим видання безперечно цінне.

Чому відлік часу в цій книзі починається з 1997 року? Бо це був «золотий рік» дев’яностих. А ще саме цього року вжиття України увійшла компанія «Київстар», за підтримки якої  видання й побачило світ. Адже історія компанії також вже є невід’ємною частиною історії України.

Альбом двомовний – українською і англійською мовами. Наклад 5000 прим.

До речі, щорічна премія X-RAY Marketing Awards визнала «Київстар»  найкращими у номінації «Офлайн-кампанія року» саме за книгу спогадів «Дивись. Згадуй. Відчувай».

Відрадно, що сьогодні за підтримки бізнесу в нашій країні все частіше з’являються такі ошатні, змістовні книжки, які вчать любити Україну, показують, якою прекрасною, попри всі негаразди сьогодення, вона є. Зі святом, дорога країно!

 

Людмила Танич,
м. Київ

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СВІТОГЛЯДНЕ «OMNIA MEA MECUM PORTO» ПОЕЗІЇ БОГДАНА ГАСЮКА

ІВАН СЕМАНЮК ЯК ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ. УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ У ТВОРЧОСТІ МАРКА ЧЕРЕМШИНИ

КОЛОНІЯ АВГУСТДОРФ: ТЕРИТОРІЯ ОСОБЛИВИХ ПРАВИЛ